ຜູ້ອ່ານໄດ້ຂຽນຈົດ ໝາຍ ຫາພວກເຮົາໃນອາທິດນີ້ແລະຂໍເອກະສານ "ntuser.dat" ລົງໃນຄອມພິວເຕີ Windows 10 ຂອງລາວ. ໂດຍສະເພາະ: "ntuser.dat ແມ່ນຫຍັງແລະເປັນຫຍັງມັນຍັງສະແດງຢູ່ໃນຄອມພິວເຕີ້ຂອງຂ້ອຍ?" ຂ້າພະເຈົ້າໄດ້ລຶບມັນອອກສອງຄັ້ງແລະມັນຍັງປະກົດຕົວຢູ່ເລື້ອຍໆ. ຍ້ອນຫຍັງ? "ນີ້ໄດ້ຖືກກ່າວເຖິງໃນ ຄຳ ເຫັນແລະອີເມວ, ສະນັ້ນມັນເປັນຫົວຂໍ້ທີ່ດີ ສຳ ລັບການສອນ.

ທ່ານສາມາດຊອກຫາ ntuser.dat ພາຍໃຕ້ C: \ Users \ Username. ມັນເປັນເອກະສານທີ່ຂ້ອນຂ້າງນ້ອຍເຊິ່ງຕັ້ງຢູ່ບ່ອນນັ້ນຢ່າງປອດໄພ. ລະເບີດຝັງດິນແມ່ນ 6MB. ມັນບໍ່ແມ່ນໄວຣັດ. ມັນບໍ່ແມ່ນມັນແວ. ມັນບໍ່ແມ່ນສິ່ງທີ່ຕ້ອງກັງວົນ. ແຟ້ມເອກະສານແມ່ນ ສຳ ຄັນ ສຳ ລັບຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານແລະບໍ່ຄວນຖືກລຶບອອກ.

ntuser.dat ແມ່ນຫຍັງ?

ໂປຼໄຟລ໌ຜູ້ໃຊ້ Windows ຂອງທ່ານຖືກໂຫລດຢູ່ໃນແຟ້ມ ntuser.dat. ມັນປະກອບດ້ວຍໂຄງສ້າງການຈົດທະບຽນ HKEY_CURRENT_USER, ເຊິ່ງບັນຈຸໄຟລ໌, ຄວາມຕ້ອງການແລະການຕັ້ງຄ່າທັງ ໝົດ ຂອງທ່ານ. ຖ້າທ່ານລຶບແຟ້ມເອກະສານ, ການຕັ້ງຄ່າເຫລົ່ານີ້ຫຼາຍໆອັນຈະກັບໄປໃຊ້ການຕັ້ງຄ່າເລີ່ມຕົ້ນຂອງມັນ. ການປ່ຽນແປງຫຼືການປັບປ່ຽນການຕັ້ງຄ່າໃດໆທີ່ເຮັດໃນການລົງທະບຽນກໍ່ຈະຖືກຕັ້ງຄ່າເປັນຄ່າເລີ່ມຕົ້ນ.

ຈຸດປະສົງຂອງ ntuser.dat ແມ່ນເຫດຜົນທີ່ມັນຈະເກີດຂື້ນ ໃໝ່ ເມື່ອທ່ານລຶບມັນ. ຕ້ອງມີເອກະສານເພື່ອຮັກສາການຕັ້ງຄ່າການຈົດທະບຽນທັງ ໝົດ. ຜູ້ໃຊ້ແຕ່ລະຄົນໃນຄອມພີວເຕີ້ມີ ສຳ ເນົາຂອງຕົວເອງທີ່ເກັບຮັກສາການຕັ້ງຄ່າຂອງແຕ່ລະຄົນ. ຖ້າທ່ານໄປທີ່ C: \ ຜູ້ໃຊ້ແລະກວດເບິ່ງຊື່ແຟ້ມຊື່ຜູ້ໃຊ້ທັງ ໝົດ ຢູ່ໃນນັ້ນ, ທ່ານຈະເຫັນວ່າແຕ່ລະອັນມີເອກະສານ ntuser.dat.

ຊື່ເອກະສານແມ່ນມາຈາກ WindowsNT ແລະຖືກແນະ ນຳ ໃຫ້ຈັດການການຕັ້ງຄ່າຜູ້ໃຊ້ໃນສະພາບແວດລ້ອມຜູ້ໃຊ້ທີ່ຫຼາກຫຼາຍ. ຮູບແບບດຽວນີ້ສ່ວນໃຫຍ່ແມ່ນຄືກັນ. ເຖິງຢ່າງໃດກໍ່ຕາມ, ທ່ານບໍ່ສາມາດເປີດຫຼືອ່ານ ntuser.dat ໄດ້.

ntuser.dat ເຮັດວຽກໄດ້ແນວໃດ?

ໃນຖານະເປັນເອກະສານສະແດງຂອງເອກະສານ, ntuser.dat ແມ່ນເອກະສານຂໍ້ມູນທີ່ບໍ່ພຽງແຕ່ມີບ່ອນຢູ່ຂອງທະບຽນເທົ່ານັ້ນ, ແຕ່ຍັງມີບັນທຶກທີ່ບັນຈຸຮຸ່ນກ່ອນ ໜ້າ ນີ້. ຖ້າທ່ານປ່ຽນແປງຄອມພິວເຕີ້ຂອງທ່ານແລະໂຄງສ້າງຖືກປັບປຸງ, ລຸ້ນກ່ອນຈະຖືກລົງ. ດ້ວຍວິທີນີ້, Windows Restore ສາມາດຊ່ວຍຟື້ນຟູຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານໃຫ້ກັບການຕັ້ງຄ່າທີ່ຜ່ານມາ. ບັນທຶກເຫລົ່ານີ້ຊີ້ໃຫ້ເຫັນ ສຳ ເນົາອື່ນໆຂອງ ntuser.dat ທີ່ທ່ານອາດຈະເຫັນຢູ່ໃນໂຟນເດີ.

ຖ້າທ່ານເຮັດການປ່ຽນແປງທີ່ປາກົດຢູ່ໃນທະບຽນ, ມັນຈະບໍ່ຖືກຂຽນທັນທີ. ມັນຕັ້ງຢູ່ໃນເອກະສານຊົ່ວຄາວທີ່ເອີ້ນວ່າເອກະສານ regtrans-ms. ນີ້ແມ່ນເອກະສານບັນທຶກທີ່ບັນທຶກການປ່ຽນແປງໃດໆທີ່ທ່ານເຮັດພາຍໃນກອງປະຊຸມດຽວທີ່ຕ້ອງການການປ່ຽນແປງການຈົດທະບຽນ. ເອກະສານ regtrans-ms ບໍ່ໄດ້ຂຽນການປ່ຽນແປງຂອງທ່ານເຂົ້າໃນການຈົດທະບຽນຈົນກວ່າທ່ານຈະປິດຫຼືປິດຄອມພິວເຕີ້ຂອງທ່ານ.

ແນວຄວາມຄິດແມ່ນເພື່ອຮັກສາຄວາມສົມບູນຂອງການລົງທະບຽນໂດຍການຮັກສາການປ່ຽນແປງໃຫ້ຢູ່ໃນລະດັບຕ່ ຳ ສຸດ. ແທນທີ່ຈະຂຽນມັນຢູ່ຕະຫຼອດເວລາ, ເອກະສານຊົ່ວຄາວຖືກສ້າງຂື້ນ, ກວດກາ, ຖືກຕ້ອງແລະຈາກນັ້ນຂຽນໃສ່ທະບຽນທັນທີທີ່ທ່ານປິດຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານ. ທ່ານເຫັນວ່າຄວາມລ່າຊ້ານີ້ເມື່ອທ່ານປິດຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານຫລືເມື່ອທ່ານອອກຈາກລະບົບ? ນີ້ປະກອບມີເອກະສານ regtrans-ms, ເຊິ່ງຂຽນລົງທະບຽນແລະຄັດລອກໄປທີ່ແຟ້ມ ntuser.dat.

ຈະເກີດຫຍັງຂື້ນຖ້າຂ້ອຍລຶບແຟ້ມ ntuser.dat?

ດັ່ງທີ່ໄດ້ກ່າວມາກ່ອນ ໜ້າ ນີ້, ເອກະສານ ntuser.dat ແມ່ນເອກະສານ ສຳ ຄັນ ສຳ ລັບ Windows ເພາະມັນປະກອບມີການຕັ້ງຄ່າຂອງຜູ້ໃຊ້ແລະການຕັ້ງຄ່າ HKEY_CURRENT_USER ທັງ ໝົດ. ການລຶບເອກະສານບໍ່ໄດ້ເຮັດໃຫ້ Windows ເສຍຫາຍ, ແຕ່ມັນສາມາດເຮັດໃຫ້ການຕັ້ງຄ່າຫຼືການຕັ້ງຄ່າຂອງລະບົບທັງ ໝົດ ທີ່ປົກກະຕິຖືກເກັບໄວ້ໃນລີຈິດຊີຫາຍໄປ.

ບໍ່ແມ່ນການຕັ້ງຄ່າທັງ ໝົດ ຂອງລະບົບຫລືການປ່ຽນແປງໃນການລົງທະບຽນ ຈຳ ເປັນຕ້ອງມີການບັນທຶກ. ຖ້າທ່ານລຶບພວກມັນ, ການປ່ຽນແປງບາງຢ່າງອາດຈະຖືກເກັບຮັກສາໄວ້ໃນຂະນະທີ່ການຕັ້ງຄ່າ ໃໝ່.

ທ່ານບໍ່ສາມາດລຶບ ntuser.dat ທີ່ໃຊ້ໃນບັນຊີຂອງທ່ານ. ຖ້າທ່ານເຫັນໄຟລ໌ ntuser.dat ຫຼາຍທ່ານສາມາດລຶບມັນໄດ້ຖ້າ ຈຳ ເປັນ. ໄຟລ໌ ntuser.dat ຈຳ ນວນ ໜຶ່ງ ໃນ C: \ Users \ ຊື່ຜູ້ໃຊ້ຊີ້ບອກວ່າຄອມພິວເຕີຂອງທ່ານໄດ້ລົ້ມລົງແລະບໍ່ສາມາດຂຽນລົງທະບຽນຄືກັບໃນລະຫວ່າງການປິດປົກກະຕິ. ແທນທີ່ຈະຂຽນເອກະສານທີ່ເສີຍຫາຍ, Windows ບໍ່ສົນໃຈການສ້າງເອກະສານ ໃໝ່. ໃນລະຫວ່າງການເກີດອຸບັດເຫດ, ເອກະສານ regtrans-ms ບໍ່ໄດ້ຖືກຂຽນລົງໃນເອກະສານ ntuser.dat ແລະຖືກຍົກເລີກ.

ທຸກໆການປ່ຽນແປງຂອງລະບົບໃດ ໜຶ່ງ ທີ່ຖືກບັນທຶກເປັນປົກກະຕິໃນການລົງທະບຽນໃນລະຫວ່າງການປະຊຸມລົ້ມລຸກບໍ່ໄດ້ຖືກບັນທຶກ, ດັ່ງນັ້ນທ່ານຈະຕ້ອງເຮັດອີກຄັ້ງ. ໃນກໍລະນີນີ້, ໄຟລ໌ "ntuser.dat" ເກົ່າແກ່ເກີນໄປແລະຈະຖືກປ່ຽນແທນດ້ວຍແຟ້ມລ້າສຸດ. ນີ້ຈະສະແດງໄຟລ໌ ntuser.dat ຫຼາຍ.

ໄຟລ໌ ntuser.dat ທີ່ຫຼາກຫຼາຍສາມາດຖືກລຶບອອກໄດ້ຢ່າງປອດໄພຕາບໃດທີ່ທ່ານບໍ່ລຶບເອກະສານລ້າສຸດ. ໃນສະຖານະການສ່ວນໃຫຍ່, ທ່ານຄວນຈະສາມາດລຶບໄຟລ໌ທີ່ທ່ານ ກຳ ລັງໃຊ້ຢູ່ເພາະມັນຖືກລັອກໂດຍ Windows.

ການເບິ່ງເອກະສານ ntuser.dat ໃນໂຟນເດີຊື່ຜູ້ໃຊ້ຂອງທ່ານແມ່ນເປັນເລື່ອງປົກກະຕິແລະມີຄຸນສົມບັດມາກ່ອນຂອງ Windows. ເອກະສານແມ່ນປອດໄພ, ມັນບໍ່ແມ່ນມັນແວຫຼືສິ່ງທີ່ບໍ່ດີ. ມັນແມ່ນພາກສ່ວນທີ່ ຈຳ ເປັນຂອງ Windows ແລະສາມາດປ່ອຍໃຫ້ຢູ່ຄົນດຽວໄດ້ຢ່າງປອດໄພ. ຖ້າທ່ານຕ້ອງການລຶບລຸ້ນເກົ່າ, ທ່ານສາມາດ, ແຕ່ວ່າມີພຽງແຕ່ສອງສາມເມກະໄບ, ກໍ່ບໍ່ຕ້ອງການຫຍັງເລີຍ. ເຖິງຢ່າງໃດກໍ່ຕາມ, ມັນຂຶ້ນກັບທ່ານທັງ ໝົດ.

ເບິ່ງຕື່ມອີກ

ຂ້ອຍຈະໄດ້ຮັບຂໍ້ຄວາມ Snapchat ໄດ້ແນວໃດຈາກປີທີ່ຜ່ານມາໂດຍບໍ່ຕ້ອງປິດມັນ?ມີຄວາມຮູ້ຫຍັງແດ່ທີ່ ຈຳ ເປັນໃນການສ້າງ Facebook Messenger chat chat?ຂ້ອຍຈະເຮັດແນວໃດເພື່ອເກັບຄືນບັນຊີ Tik Tok ຂອງຂ້ອຍຖ້າຂ້ອຍບໍ່ຈື່ອີເມວທີ່ຂ້ອຍໃຊ້ກັບບັນຊີ? ບັນຊີບໍ່ມີລະຫັດຜ່ານຫລືຮູບແບບການເຂົ້າສູ່ລະບົບ / ກູ້ຄືນຮູບແບບອື່ນ.ຂ້ອຍສາມາດໂອນປະຫວັດ WhatsApp ຂອງຂ້ອຍຈາກ iPhone ເກົ່າຂອງຂ້ອຍໄປຍັງອຸປະກອນ Android ໃໝ່ ໂດຍບໍ່ຕ້ອງໃຊ້ SD card ບໍ?ເດັກອາຍຸ 20 ປີໃຊ້ Tik Tok ຫຼືພຽງແຕ່ໄວລຸ້ນບໍ?ສຳ ລັບໂທລະສັບ Samsung, ຜູ້ຕິດຕໍ່ທີ່ຖືກບລັອກໃນ whatsapp ຈະສະແດງຢູ່ໃນລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່ ທຳ ມະດາບໍ?ເຈົ້າ (ແມ່ຍິງຊາວອິນເດຍ) ຈະໃຫ້ ຄຳ ແນະ ນຳ ຫຍັງແກ່ຄົນອິນເດຍກ່ຽວກັບການໃຊ້ Tinder ແລະບໍລິການທີ່ຄ້າຍຄືກັນ?ເປັນຫຍັງຄົນ ໜຶ່ງ ສາມາດໂທດ້ວຍວິດີໂອ WhatsApp ໃນ Dubai / Abu Dhabi?